Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΝΤΟΥΜΑΝΗΣ

Ιωάννης Ντουμάνης
Ο Ντουμάνης Ιωάννης (Μπαλόλας), απεβίωσε στις 11-2-2002, η κηδεία του έγινε στον Άγιο Ιωάννη στη Χαλκίδα και η ταφή στο νέο κοιμητήριο Χαλκίδας
Ήταν 85 ετών.
Ο Ντουμάνης Ιωάννης γεννήθηκε το 1917. Το 1939 παντρεύτηκε με τη Μαρία Κουτσούκου και απέκτησαν δύο παιδιά. Τον Παναγιώτη και το Χρήστο.
Ο Παναγιώτης παντρεύτηκε τη Σοφία Τοντόγλου και απέκτησαν τρία παιδιά. Το Γιάννη, τη Μαρία και το Μάκη (Αβραάμ).
Ο Χρίστος παντρεύτηκε με την Αναστασία Ντούρμα και απέκτησαν δύο παιδιά. Την Αργυρούλα και τη Μαρία.
Ήταν ένας άνθρωπος εργατικός και συγκροτημένος.
Πανταχού παρών, προκειμένου να βοηθήσει, να συμπαρασταθεί και να πρωτοστατήσει ακόμα, σε θέματα που αφορούσαν το σόι του, το δικό του και της γυναίκας του.
Ανοιχτόκαρδος, γλεντζές, χωρατατζής και ακόμα, υποδειγματικός σύζυγος, καλός πατέρας και τρυφερός παππούς.
Όμως δύο δυσάρεστα γεγονότα ήρθαν να πληγώσουν αυτή την ανοιχτή κι καλοπροαίρετη καρδιά, όταν το 1991 απεβίωσε η λατρευτή του σύζυγος Μαρία και το 1996 απεβίωσε ο πολυαγαπημένος του γιος Χρίστος. Δύο γεγονότα που συγκλόνισαν την ύπαρξή του.
Από νέος δούλευε στη Στενή, μαζί με το Γιώργο Μπεληγιάννη (Μαραγκό), στην πριονοκορδέλα, στον «Κούκο».
Κατατάχτηκε στο στρατό και πολέμησε στην Αλβανία όπου τραυματίστηκε και έχασε το μάτι του.
Το 1947 εγκαταστάθηκε στη Χαλκίδα και έπιασε δουλειά στο Τσιμεντάδικο, απ΄όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Έφυγε λοιπόν από κοντά μας ο Μπάρμπα-Γιάννης, αφήνοντας πίσω του πολλούς απογόνους και καλές αναμνήσεις.


Παναγιώτης Ντουμάνης
Απεβίωσε στις 13-2-2010 ο Παναγιώτης Ντουμάνης σε ηλικία 70 ετών.
Η κηδεία του έγινε στη Χαλκίδα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου.
Ο Παναγιώτης Ντουμάνης γεννήθηκε στην Άνω Στενή το 1940 και ήταν γιος του Ιωάννου Ντουμάνη (Μπαλόλα) και της Μαρίας Κουτσούκου.
Παντρεύτηκε το 1967 τη Σοφία Τοντόγλου και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Ιωάννη, τη Μαρία και το Μάκη. Ο Ιωάννης Παντρεύτηκε τη Ματίνα Καλογεροπούλου και απέκτησε δύο παιδιά τον Παναγιώτη και τη Φένια και ζουν στη Χαλκίδα. Η Μαρία παντρεύτηκε τον Χαράλαμπο Βραϊμάκη και απέκτησαν μια κόρη, τη Μαργιάννα-Σοφία και ζουν στη Χαλκίδα. Ο Μάκης είναι ελεύθερος και διαμένει στη Χαλκίδα μαζί με τη μητέρα του.
Σ΄ όλη τη ζωή του υπήρξε εργατικός, συνεπής, σταθερός στις ιδέες και απόψεις του. Δημιούργησε πολλούς φίλους εξαιτίας του άριστου χαρακτήρα του, της ανιδιοτέλειας και της ειλικρίνειας που τον διέκριναν αλλά και του σεβασμού προς το συνάνθρωπό του.
Σαν οικογενειάρχης υπήρξε άψογος και τον διέκρινε η αγάπη και ο σεβασμός προς τη σύζυγό του, η αγάπη και το στοργικό ενδιαφέρον για τα παιδιά του και η λατρεία για τα εγγονάκια του. Αλλά και πέρα από την οικογένειά του ο Παναγιώτης πάντα εκτιμούσε την ευρύτερη οικογένεια ( το σόι του) που ποτέ δεν αποσπάσθηκε απ΄ αυτό διατηρώντας άριστες σχέσεις με τους θείους τα ξαδέλφια κ.λ.π

Έφυγε λοιπόν από κοντά μας ο Παναγιώτης Ντουμάνης αφήνοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του, λύπη στους συγγενείς του και πίκρα στους πολλούς φίλους του.


Σοφία Ντουμάνη




Στις 12-5-1991, σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε η Σοφία Ντουμάνη. Η Σοφία καταγόταν από τη Στενή και ήταν κόρη του Κώστα και της Ελένης Τζίνη. Γεννήθηκε το 1901 και το 1931παντρεύτηκε με τον Κωνσταντίνο Ντουμάνη (Κατσαμπέκη)

Απέκτησαν τρία παιδιά, τον Θανάση, την Ελένη και τον Παναγιώτη και τέσσερα εγγόνια.

Η Σοφία ήταν μια γυναίκα εργατική, ακούραστη και εκτός από την ευθύνη του σπιτιού, την περιποίηση και φροντίδα για τον άντρα της και την ανατροφή και μεγάλωμα των παιδιών της, ασχολήθηκε πολύ και με τις εξωτερικές εργασίες, όπως η συγκέντρωση φυλλοχώματος, οι γεωργικές εργασίες, η ενασχόλησή της με την κτηνοτροφία και οπουδήποτε αλλού υπήρχε ανάγκη να τρέξει και να βοηθήσει τον άντρα της ή τα παιδιά της.

Το μεγαλύτεροι μέρος της ζωής της, μαζί με τον σύζυγό της το πέρασε στον Πύργο (Σκουντέρη), όπου σχεδόν έμενε μονίμως και εκεί περιποιόταν τα ζώα της και είχε κοντά και τα χωράφια της.

Ήταν μια απλή γυναίκα που απέφευγε τις προστριβές με τους γείτονες και τον υπόλοιπο κόσμο, καλοπροαίρετη, φιλότιμη και φιλική με τους ανθρώπους, που δούλεψε πολύ στη ζωή της για να βοηθήσει την οικογένειά της και να προσφέρει στα παιδιά της καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.





ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΟΥΜΑΝΗΣ   ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΤΟΥΜΑΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.