Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΑΡΛΑΤΗΡΑΣ(ΣΤΡΟΠΩΝΕΣ)

Γιάννης Καρλατήρας
Ο Γιάννης Καρλατήρας απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Απριλίου 2008 σε ηλικία 77 ετών και η κηδεία του έγινε στις 20 Απριλίου στις 17.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.
Η απώλεια του βύθισε στο πένθος τους συγγενείς, τους φίλους και τον ιατρικό κόσμο της Χαλκίδας.
Ο Γιάννης ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην κοινωνία της Χαλκίδος και διατηρούσε για πολλά χρόνια τη Γυναικολογική κλινική στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας, μαζί με τον αείμνηστο αδελφό του Στράτο, συνεχίζοντας το λειτούργημα του πατέρα τους Βασίλη Καρλατήρα.
Γιος του Βασίλη και της Αμυγδαλίας Καρλατήρα, γεννήθηκε το 1931, στις Στρόπωνες, ενώ όλα τα άλλα αδέλφια του γεννήθηκαν στη Στενή. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Στενής και το Γυμνάσιο Χαλκίδος. Στη συνέχεια μετέβη στην Ιταλία όπου σπούδασε την Ιατρική, πήρε την ειδικότητα του Μαιευτήρα., και μαζί με τον αδελφό του Στράτο λειτούργησαν και βελτίωσαν τη Μαιευτική κλινική που είχε ο πατέρας τους Βασίλης Καρλατήρας.
Νυμφεύτηκε την Λίτσα Δημητριάδου και απέκτησαν δύο παιδιά, το Βασίλη και την Παναγιώτα. Ο Βασίλης είναι ασφαλιστής και η Παναγιώτα είναι παντρεμένη με τον φαρμακοποιό Νίκο Αντωνίου. Από τη Γιώτα είχε αποκτήσει και ένα εγγονάκι τον Λευτέρη που είναι 18 μηνών. Και επρόκειτο να αποκτήσει ακόμη ένα, μια και η Γιώτα είναι έγκυος και σε ένα μήνα περίπου θα έφερνε στον κόσμο και ένα άλλο παιδί. Τα τελευταία χρόνια είχε βγει στη σύνταξη.
Εκεί που πάει ο Γιάννης δεν θα είναι μόνος, θα βρει τους γονείς του και τον αδελφό
του Στράτο και τόσους άλλους, φίλους και συγγενείς που έχουν απελευθερώσει την
ψυχή τους από τη φυλακή του σώματος, και ζουν αιώνια, μια ζωή ανώτερη και
πνευματική.



Στράτος Καρλατήρας



Ο Στράτος Καρλατήρας, απεβίωσε στις 24-10-1994.



Ήταν γιος του Βασίλη Καρλατήρα και της Αμυγδαλίας Θέμελη.

Παντρεύτηκε με τη γιατρό Λαμπρινή Φυτιλά και απέκτησαν μία κόρη, την Αμυγδαλία (Λία).

Είχε άλλα τέσσερα αδέλφια. Το Γιάννη τη Λούλα, το Χρήστο και το Γιώργο.



Ένας γεννημένος ευεργέτης και ορκισμένος φίλος, θαυμαστής και λάτρης της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Στενής, στην οποία πρόσφερε πολλά, χωρίς να ζητήσει τίποτα.

Αγαπούσε τη νεολαία και ενδιαφερόταν για τη μόρφωση και πρόοδό της, κάνοντας ότι περνούσε απ΄το χέρι του προς αυτή την κατεύθυνση, θεσμοθετώντας χρηματικά και άλλα βραβεία για τους αριστούχους μαθητές, ώστε να καλλιεργηθεί μεταξύ τους η άμιλλα και ο ευγενής ανταγωνισμός. Ενίσχυε τα ταμεία των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για καλυτέρευση των σχολείων κλπ.

Αγαπούσε την πατρίδα του, την ιστορία της και τις παραδόσεις της και έφτιαξε το μνημείο ηρώων στη Στενή για να μπορούμε εμείς οι μεταγενέστεροι να αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες προγόνους μας.

Δεν αρνήθηκε καμία συνδρομή για οποιονδήποτε λόγο, ενισχύοντας πρόθυμα κάθε φιλότιμη προσπάθεια.

Σαν γιατρός (Μαιευτήρας-Γυναικολόγος), βοήθησε άπειρες μητέρες να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους.

Σαν άνθρωπος δεν έβλαψε κανέναν, δεν επεδίωξε να κερδίσει κάτι σε βάρος των άλλων.
Και τι ζήτησε για όλα αυτά; Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Καμιά υλική ή ηθική ανταμοιβή. Μόνο τη φιλία, την εκτίμηση, την αγάπη και μια γελαστή «καλημέρα» από τους συμπατριώτες του















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.