Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΕΝΗ ΔΙΡΦΥΟΣ

Με τον 10/2/1912 ΔΝΖ νόμο ιδρύθηκαν οι κοινότητες.36086/13-8-1915Δ/γης
Κοινότητα Στενής Δίρφυος
Πρόεδροι
1914 Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου
1915 Αθανάσιος Λέων
1916 Σπύρος Βασιλείου
1917 -1925 Κωνσταντίνος Τσουτσαίος


Εκλογές την 25 Οκτωβρίου 1925
Κατέβηκαν τρείς συνδυασμοί με επικεφαλής,  τους Κωνσταντίνο Τσουτσαίο,  Ιωάννη Παλαιολόγο και Δημήτριο Παλαιολόγο.
Νικητής ο συνδιασμός του Κωνσταντίνου Τσουτσαίου. Εξελέγησαν  από τον πρώτο συνδυασμό  οι Κωνσταντίνος Τσουτσαίος ,Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου και Νικόλαος Λάμπρου από τους Βούνους.

Από τον δεύτερο σε σειρά   συνδυασμό ο Ιωάννης Παλαιολόγος και ο Δημήτριος Μπεληγιάννης.Απο τον τρίτο συνδυασμό ο Δημήτρης Παπακηρύκου.
Πρόεδροι Κοινοτικού Συμβουλίου 1926 Ιωάννης Δ. Παλαιολόγος,1927-1928 Δημήτριος Γ.Παπακηρύκος.1929 Δημήτριος Μπεληγιάννης (Φανιάς).
 
Εκλογές την  9 Ιουλίου 1929
Το 1928 η Στενή είχε 2015 κατοίκους και ο οικισμός  Βούνοι που ανήκε στη Στενή  242.Το 1929 έγιναν εκλογές και έλαβαν μέρος δυο παρατάξεις.
Νικήτρια  η παράταξα του  Ιωάννη Παλαιολόγου και του Ιωάννη Θωμά. Εξελέγησαν 5. Ο  Ιωάννης Δ. Παλαιολόγος, Δημήτριος Λάμπ. Γκούστρας, ο Ιωάννης Δ. Θωμάς, ο Ανέστης Αθ. Λέων και ο  Παναγιώτης  Στ. Μπεληγιάννης
Από την παράταξη που ήρθε δεύτερη των Κωνσταντίνου Τσουτσαίου και Δημητρίου Παπακηρύκου  εξελέγησαν οι: Δημήτριος Γ Παπακηρύκου, Κωνσταντίνος Δημ. Παπαγεωργίου ,Ιωάννης Απ. Σιμιτζής και ο Αριστείδης Ντούρμας.
Τη πρώτη διετία πρόεδρος του κοινοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Ιωάννης Θωμάς και αντιπρόεδρος ο Δημ.Γκούστρας ο οποίος πέθανε τον ίδιο χρόνο και την θέση του πήρε ο Αγγελής Δημ. Βλάχος ο οποίος έγινε και αντιπρόεδρος. Προσελήφθη σαν ειδικός γραμματέας της κοινότητας ο Δημήτριος Παπαπέτρου.
Εκλογές την 11 Φεβρουαρίου 1934
Το 1930 ο οικισμός Βούνοι αποσπάτε από την κοινότητα Στενής. Πληθυσμός της Στενής 2015 και μετά την απόσπαση των Βούνων,(με την απογραφή του 1928 ) και το Κοινοτικό Συμβούλιο παραμένει εννεαμελές.
Κατέβηκαν τρείς παρατάξεις.Νικήτρια η παράταξη του Γεωργίου Γιαννούκου.Δεύτερη σε σειρά η παράταξη του Κωνσταντίνου Τσουτσαίου και Τρίτη η παράταξη του Ιωάννη Παλαιολόγου.
Από την νικήτρια παράταξη του Γεωργίου Γιαννούκου εξελέγησαν επτά: Γεώργιος Κ.Γιαννούκος,Ιωάννης Αθ.Λέων,Αθανάσιος Γ.Γιαλός,Ιωάννης Κ.Γερακίνης,Αθανάσιος Αν.Μαστρογιάννης,Αθανάσιος Σπυριδάκης και Ιωάννης Χρ.Κυράνας. Από το ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Τσουτσαίου εξελέγησαν οι: Ιωάννης Δ. Θωμάς και ο Θεόδωρος Ιωα. Σιμιτζής. Από το τρίτο ψηφοδέλτιο δεν εξελέγη κανένας.
Ο Γεώργιος Γιαννούκος ήταν πρόεδρος καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας του ανωτέρω συμβουλίου πλην του 1926 που έγινε πρόεδρος ο Ιωάννης Κυράνας και για ένα μικρό χρονικό διάστημα το 1937 που ανέλαβε ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Μαστρογιάννης.
Προσελήφθη σαν ειδικός γραμματέας της κοινότητας ο Γεώργιος
Διάταγμα 23/5/1938
Το 1938 διαλύονται τα κοινοτικά συμβούλια και διορίζονται διοικούσες επιτροπές:Πρόεδρος ο Ιωάννης Μπεληγιάννης(Φαρμακοποιός) και μέλη ο Νικόλαος Παπαγεωργίου,ο Αθανάσιος Παπακωνσταντίνου,ο Κωνσταντίνος Αχ.Θωμάς και ο Δημήτριος Παπαναστασίου.
Ο Αθανάσιος Δ. Παπακωνσταντίνου παραιτήθηκε και την θέση του πήρε ο Ιωάννης Όθωνα Θωμάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.