Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΡΟΥΛΑ το γένος Σιμιτζη




                                                     Σπυριδάκης Γεώργιος



απεβίωσε το 1995, σε ηλικία 88 ετών.

Ύστερα από 12 χρόνια, το 2007, τον ακολούθησε και η σύζυγός του Σταυρούλα.

Ήταν γιος του  Βασιλείου Σπυριδάκη και της Αναστασίας.

Γεννήκε το 1907 και παντρεύτηκε το 1932 με την Σταυρούλα Μπεληγιάννη και απέκτησαν δύο κόρες, τη Μαρία και την Παρασκευή. Η Μαρία παντρεύτηκε με τον Δημήτριο Σπύρου και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Σπύρο που είναι γιατρός και τον Γιώργο που είναι επιχειρηματίας.

Η Παρασκευή παντρεύτηκε τον Γιάννη Μακρή και απέκτησαν δύο παιδιά, την Ελένη που είναι υπαξιωματικός του Στρατού και τον Γιώργο που εργάζεται στην «Αλλατίνη»

Ο Γεώργιος Σπυριδάκης τελείωσε το Δημοτικό , το Σχολαρχείο και το Γυμνάσιο στη Χαλκίδα, αλλά παρέμεινε στη Στενή και ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία.

Υπήρξε ακούραστος, εργατικός και άριστος οικογενειάρχης.

Ήταν κοινωνικός, ανοιχτόκαρδος, πρόσχαρος και αγαπητός από τους συμπατριώτες του.

Διέθετε την ποιότητα της φαντασίας και την διανοητική ικανότητα της σύλληψης, της έκφρασης και της εκτίμησης του κωμικού. Ήταν πνευματώδης με εύθυμη διάθεση που εκδηλωνόταν με άκακη ειρωνεία που προκαλούσε στους άλλους διασκέδαση και ευχαρίστηση. Διακατήχετο από μια μορφή πνεύματος που παρουσίαζε την πραγματικότητα έτσι που να προβάλλεται με την διασκεδαστική όψη της. Με λίγα λόγια διέθετε πλούσιο χιούμορ και ήταν ετοιμόλογος και καλοπροαίρετος.

Έφυγε λοιπόν από κοντά μας ένας καλός και αγαπητός άνθρωπος, εκπληρώνοντας την αποστολή του στη γη, αφήνοντας πίσω του δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια.




Αναστάσιος Σπυριδάκης




Ο Αναστάσιος Σπυριδάκης του Χρήστου, απεβίωσε στις 27-10-2001 σε ηλικία 76 ετών και η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Άνω Στενή.

Γεννήθηκε το 1925 και ήταν γιος του Χρήστου Σπυριδάκη (Χρηστάκης) και της Σοφίας Ντούρμα (Παπιάρα).

Είχε τέσσερα αδέλφια. Το Γιώργο, το Δημήτρη, τον Κώστα, που σκοτώθηκε στην κατοχή σε ηλικία 14 χρονών, την Παρασκευή, την Ευαγγελία και τη Φανή.

Το 1955 παντρεύτηκε με την Ευαγγελία Σιμιτζή Και απέκτησαν τρία παιδιά.

Τον Αποστόλη, που παντρεύτηκε την Κατερίνα Λιάρου και απέκτησαν δύο παιδιά, την Ευαγγελία και τον Αναστάσιο.

Τη Χριστίνα, που παντρεύτηκε με τον Ιωάννη Γιαννούκο και απέκτησαν δύο παιδιά, το Δημήτρη και τον Αναστάσιο.

Τον Κώστα, που παντρεύτηκε με την Κατερίνα Δεμερτζή.

Το επάγγελμα του ήταν κτηνοτρόφος, μέχρι το 1977 περίπου, που άρχισε να δουλεύει στην εταιρεία «Τσαούσογλου», απ΄όπου και συνταξιοδοτήθηκε

Ήταν καλός οικογενειάρχης εργατικός, έντιμος, αγαπούσε πολύ τα παιδιά του και τα βοήθησε όσο περισσότερο μπορούσε.

Ήταν κοινωνικός και του άρεσε η καλή παρέα ενώ στα νιάτα του ήταν «γλεντζές» χωρίς αυτό να επηρεάσει την προσπάθειά του, ώστε να μη λείψει τίποτε από το σπίτι του και κυρίως από τα παιδιά του, τα οποία όταν αυτός «έφυγε», ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν τη ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.