Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ξυνιαραίοι

Ο Ηλίας Παπαγεωργίου +1910 γαμπρός του Μητρά Παλαιολόγου δήμαρχος έγινε για πρώτη φορά  το 1891. Είχε χρηματίσει γραμματέας του Ειρηνοδικείου και δασονόμος με το όνομα Ηλίας Ξυνιάρης.
Από αυτή την οκογένεια προήρθαν και οι Παπακηρύκου και οι Παπακωνσταντίνου
Ο Ξηνιαρομήτρος έκανε τον Κώστα, τον Παντελή, το Νίκο (γιατρός).
Οι απόγονοί του οι Ξυνιαραίοι επηρέαζαν για αρκετά χρόνια την πολιτική ζωή του τόπου.
Ο γιος του Νικόλαος Παπαγεωργίου ή όπως ήταν πιο γνωστός «ο γιατρός ο Ξυνιάρης», είχε εκλεγεί βουλευτής τη δεκαετία του 1920 με κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου και ο μικρός γιος του Παντελής, ανώτατος αξιωματικός του στρατού, μετά την αποστρατεία του, στις αρχές της μεταπολεμικής περιόδου, πολιτεύτηκε με το υπό τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο κόμμα του Μετώπου Εθνικής Αναδημιουργίας (ΜΕΑ).

Ο Κώστας Παπαγεωργίου(Ξυνιάρης) παντρεύτηκε την Παρασκευή Γιαλού
Έκαναν:
1)Τη Βασίλω που παντρεύτηκε τον Κώστα  Σπύρου ( Γκέτσικας) και έκαναν το Γιαγκούλα, που ήταν  αστυνομικός και παντρεύτηκε στα Χάλια, τη Βάκια που πήρε το Μήτσο Μπεληγιάννη (Μέτος, εγγονός του Μπαραλή) ,η Παρασκευή δε ξέρουμε ποιόν πήρε, ο Θανάσης που ήταν δικηγόρος, η Λέλα παντρεύτηκε στην Αθήνα
2)Τη Μαρία που πήρε τον Γιώργο Τσουτσαίο (Δρακάκης). Έκαναν τον Ηλία αξιωματικό και την  Ελένη που πήρε Τσαούσογλου
3)Τη Βαγγελιώ που παντρεύτηκε το Βαγγέλη Παναγιώτου (του Κάλεσου)  και έκαναν την Παρασκευή που παντρεύτηκε στη Χαλκίδα και την Ειρήνη που πήρε το Μήτσο το Βαρτζή  του Αντώνη.
4)Το Γρηγόρη που παντρεύτηκε την Ελένη Βασιλείου και  έκαναν τον Πακακώστα και τη  Μένια.
5)Το Γιώργο που πήρε την Παρασκευή Σιμιτζή από τον Μίστρο και έκαναν το Μίμη που πήρε τη Μαρία του Γεωργίου Καμινιάρη (Μαγάκι), τη Βαγγελιώ και την Κωστούλα που πέθαναν μικρές. Τον Κώστα και το Σταύρο που πήγαν στη  Χαλκιδα, τη Βαγγελιώ και την  Ελένη που πήρε τον Δημήτριο Μετοχιάτη που έχει το καφενείο στη Χαλκίδα
6) Το Μητσάκο που  πήρε την Τσάνα του Θανασαρή
7) Την Ελένη που πήρε το Μπεληγιάννη (Φανάκη) και έμειναν στην  Αγία Ελεούσα. Έκαναν τη Στέλλα,τη  Βασίλω κι ένα αγόρι
8)Τον Ηλία που  πέθανε 4 χρονών. Τον δάγκωσαν οχιές στο θέρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.