Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΝΤΑΝΑΣΚΑΣ


Αθανάσιος Γάτος
(Ντανάσκας)
Α)Ο Δημήτρης παντρεύτηκε την Παρασκευή Τσίμπου κόρη του Γιάννη Β)Ο Κωνσταντίνος παντρεύτηκε την Αναστασία Μπαρμπούρη από τα Καμπιά.Γ)Ο Κυριάκος παντρεύτηκε την Αικατερίνη Μπεληγιάνη κόρη του Άγγελου (Σταγγούλη) και έφυγε μετανάστης το 1910 στην Αμερική  και εγκαταστάθηκαν μόνιμα.Δ) Ο Θανάσης παντρεύτηκε την Κατερίνα Ζέρβα.Ε)Η Μαρίνα παντρεύτηκε στο Δράμιση τον ΔεληγιάννηΣΤ)Η Ελένη πήρε τον Παπαναστασίου(Καραμάνος)Ζ)Η Παναγιού πήρε τον Θοδωρή Σιμιτζή.

Α) Ο Δημήτρης και η Παρασκευή Τσίμπου έκαναν:Τον Γιάννη που πήρε την Μαρία Κυράνα(Βουλγάρα) και την Βασιλική που πήρε τον Χρήστο Καλαμάρα κι έφυγαν μετανάστες στην Αυστραλία.
Β)Ο Κωνσταντίνος και η Αναστασία Μπαρμπούρη  έκαναν 1)την Παναγιώτα που παντρεύτηκε τον Νασουλή Γιαλό,2)την Μαρία που παντρεύτηκε τον Ζήσο Μπεληγιάννη,3)τον Παύλο που παντρεύτηκε στην Αγία Ελεούσα4)τον Αντώνη που πήγε στο Άγιο Όρος καλόγερος με το όνομα Νεόφυτος.
Ελένη Κυριάκου Γάτου

Γ)Ο Κυριάκος(Λιάκος)  παντρεύτηκε την Αικατερίνη Μπεληγιάννη κόρη του Άγγελου (Σταγγούλη) και έφυγε μετανάστης το 1910 στην Αμερική.Ξέρουμε για μια κόρη την Ελένη.
Δ) Ο Θανάσης (Ντανάσκας) έκανε 1)την Ελένη που παντρεύτηκε τον Νίκο Ντούρμα(Καραμπούρδα), 2)την Άννα που πέθανε 22 χρονών,3)τον Δημήτρη(ράφτης) που παντρεύτηκε την Αναστασία Κουρμπέτη,4)την Αναστασία που παντρεύτηκε τον Θανάση Γαστεράτο,5) ο Σπύρος άλλαξε το επίθετο του σε Ζέρβας γιατί πήγε ψυχογιός στον Γιώργο Ζέρβα και παντρεύτηκε την Ευαγγελία στη Χαλκίδα.

Ο Θανάσης έμενε στη Πάνω Στενή το 1936 έως το 1940   έφτιαχναν το σπίτι τους στη Κάτω Στενή.Το τελείωσαν το 1940 και μετακόμισαν.Ο αδερφός του Κώστας είχε μετακινηθεί νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.