Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ


Μένια Μιχελή-Σπύρου

Στις 28-1-2001 απεβίωσε η Μένια Μιχελή-Σπύρου σε ηλικία 57 ετών και η κηδεία της έγινε στην Αμφιθέα στις 29-1-2001.



Η Μένια Μιχελή-Σπύρου, είχε γεννηθεί στη Στενή το 1943. Γονείς της ήταν ο Σπύρος και η Βαγγελιώ Σπύρου.

Στις 6-9-1964 παντρεύτηκε το Μιχελή Μιχάλη από την Αμφιθέα και απέκτησαν δύο κόρες, τη Χρυσούλα και τη Βαγγελίτσα.



Σαν σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, η Μένια ήταν άψογη. Ήταν αγαπητή από όλους τους κατοίκους της Αμφιθέας, της Στενής και όλης της περιοχής, που με πόνο ψυχής και θλίψη έτρεξαν απ΄όπου κι αν διέμεναν να της πουν το τελευταίο αντίο.

Η Μένια συμπαραστάθηκε στο σύζυγό της Μιχάλη, ο οποίος είχε χρηματίσει επί σειρά ετών πρόεδρος της κοινότητας Αμφιθέας, με τη συμπεριφορά της, την καλοσύνη της και την πραότητα του χαρακτήρα της. Υπήρξε μια αντάξια σύζυγος προέδρου.

Αλλά και επαγγελματικά συμμετείχε στις υποθέσεις της οικογένειας, αφού από το 1967 διατελούσε έμπορος οικοδομικών υλικών.

Παράλληλα όμως η Μένια, τίμησε και την οικογένεια Σπύρου, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και στους κόλπους της οποίας ενστερνίστηκε τις αξίες εκείνες που τη βοήθησαν να διάγει μια ζωή, που η εργατικότητα, η αξιοπρέπεια, η ευγένεια του ήθους, ο αυτοσεβασμός, η προσήλωση στις αρχές της οικογένειας και η επίγνωση, ότι η οικογένεια είναι η βάση της πνευματικής και ηθικής ανύψωσης του ατόμου, της διαμόρφωσαν αυτόν τον αδαμάντινο χαρακτήρα.

Η δημιουργία της νέας οικογένειας, σε ένα χώρο ανάμεσα σε ανθρώπους στους οποίους βρήκε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, είχε σαν αποτέλεσμα να της επιτρέψει να εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, που οφείλει κάθε άνθρωπος στην οικογένειά του και κατ΄ επέκταση στην κοινωνία ολόκληρη.



Μόνο που ο Θεός την πήρε από κοντά μας πολύ νέα και είχε πολλά να προσφέρει ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.