Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ



Για κάθε παράλειψη που αφορά το δάσος υπάρχει και μία τιμωρία. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το μόνο άγνωστο είναι το πότε; Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ε.Ε. είναι μάλλον τα αισιόδοξα. Φανταστείτε τα απαισιόδοξα που δεν αποκαλύφθηκαν ποια είναι. Τουλάχιστον πέντε μήνες από τη ζωή του χάνει ο κάθε άνθρωπος λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της απώλειας οξυγόνου από τις πυρκαγιές που καταστρέφουν τα δάση. Το ερώτημα που θα κάνει κάποιος είναι ότι από πότε η αδιαφορία θεωρείται
έγκλημα; Οπως μας απάντησε ένας εθελοντής δασοπυροσβέστης όπου υπάρχει αδιαφορία για το δάσος είναι αχαριστία. Δεν μπορείς σε κάτι που σου προσφέρει τόσα πολλά να είσαι αδιάφορος. Πρόσφερέ του τουλάχιστον το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις γι' αυτό. Τη δυνατότητα να ζήσει, έστω μόνο και μόνο για να σου προσφέρει.

δυνατότητα να ζήσει, έστω μόνο και μόνο για να σου προσφέρει. Στο δια ταύτα τώρα. Τα δάση της Εύβοιας αποτελούνται κυρίως από καστανιές, πεύκα και έλατα. Κοντά σ' αυτά τα δέντρα ζουν κι άλλα 1000 φυτικά είδη που αποτελούν ένα ζωντανό μουσείο της ελληνικής χλωρίδας. Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν είμαστε ικανοί να προστατεύσουμε έναν τέτοιο θησαυρό; Ποια είναι η ευαισθησία μας στην ασθένεια που πλήττει τις καστανιές και τις καταστρέφει; Ποια μέτρα δασοπροστασίας έχουμε πάρει; Ειδικά τα μέτρα που αφορούν την πρόληψη ποια είναι; Τα ερωτήματα είναι μάλλον ρητορικά. Κι επειδή σ' όλους τους κανόνες υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όσα καλά λόγια κι αν αναφέρεις για τα υπέροχα παιδιά του των Ψαχνών και τουΑγίου Αθανασίου είναι λίγα. Εκαναν την ευαισθησία τους πράξη και αποτελεσματικότητα. Οι δυο αυτοί σύλλογοι το μόνο που ζητούν σαν ανταπόδοση είναι οι μιμητές!

Γ.ΜΥΤΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.