Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

1940-1950



Η φωτογραφία είναι του 1947. 17 Αυγούστου.
Είναι στην τοποθεσία «Βρύση Νταβέλη» που σήμερα έχει την ονομασία «Νίκου Παπαϊωάννου» ο οποίος έκανε την ανάπλαση της βρύσης και του υπολοίπου χώρου.
Στη φωτογραφία είναι τρία φιλαράκια, παιδιά της εποχής εκείνης, όπου η φτώχεια και η κακομοιριά ήταν γενική. Και αν σήμερα τα εξηγήσεις στους νέους δεν τα πιστεύουν με τίποτα, τους φαίνεται παραμύθι.
Τα τρία φιλαράκια είναι: Από αριστερά. Ο Νίκος Παπαϊωάννου (Φλατσαδόρος), ο Γεώργιος Μαστρογιάννης (του Λαδά) και ο Γεώργιος Κυράνας (Τόμπλας).
Ο Νίκος Παπαϊωάννου μαζί με tον αδελφό του Γιάννη δημιούργησαν εργοστάσιο υποδηματοποιίας και αργότερα ασχολήθηκε με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη Ζάκυνθο.
Ο Μαστρογιάννης Γεώργιος παρέμεινε στο χωριό και έγινε εργολάβος οικοδομών.

Ο Κυράνας Γεώργιος έγινε καθηγητής, ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου και φροντιστηρίου ξένων γλωσσών.




Πριν 70 περίπου χρόνια στην αυλή του σπιτιού του Θάνου Κιρκιλή, όπου διέμεναν όταν ο Κιρκιλής έλειπε, σαν επιστάτης και φύλακας του σπιτιού, ο Χρήστος Μπέκος με την οικογένειά του.
Από αριστερά. Η Ζωή Μπέκου, με τη μαθητική ποδιά (μαθήτρια του Δημοτικού τότε), ο πατέρας της Χρήστος Μπέκος και η μητέρα της Αναστασία Μπέκου-Ντουμάνη, με παραδοσιακή ενδυμασία.

(Αρχείο Ζωής Μπέκου-Τζανάκου)





Ενθύμιο από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο το 1941. Ο πρώτος από αριστερά είναι ο Απόστολος Γιαλός του Νικολάου. (αρχείο Δημήτρη Γιαλού)




Στη μέση ο Κώστας Πέτρου έξω από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν στον ελληνοιταλικό πόλεμο

Στην αυλή του Θανάση Σπυριδάκη.Παναγιώτα Σπυριδάκη,Κώστας Σπυριδάκης,Πολυξένη Κυράνα.



Μια ρετρο φωτογραφία στη παραλια της Χαλκίδας το1948-49.Φίλοι νέοι της Στενής με το ωραίο ντυσιμο και στυλ της εποχης από αριστερά, ο Νίκος Μεταξάς,Γιάννης Τζινης, Λευτερης Καμαριώτης και ο γυμνασιοπαις με το καπελο Απόστολος Γιαλος.
                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.