Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

1970-1980


Η φωτογραφία έχει βγει το 1980. Αυτοί που εικονίζονται, είναι γεννηθέντες το 1933, και η συγκέντρωση έγινε όταν ήταν 47 ετών, στην ταβέρνα ΚΙΣΣΟΣ (στου Μάη) στη Στενή.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι οι: Σπύρου Δημήτριος (Γκέτσικας), Καρλατήρας Αθανάσιος (Μπερμπάτης), Ντόβρος Ευάγγελος (Παπαλάμπρος), Στέφανος Κρητικός (Φανής), Κορώνης Χαράλαμπος (Χαραλιάς), Λέων Δημήτριος (Σαμαγγούρας), Ντουμάνης Γεώργιος, Μπεληγιάννης Αθανάσιος (Φανιάς).
Όρθιοι στην πρώτη σειρά: Μπεληγιάννης Αναστάσιος (Φανιάς), τσιριμώκος Χρήστος, Ντούρμας Δημήτριος (Γκεκάκης), Ντούρμας Αγγελής του Αχιλλέα, Μαστρογιάννης Γεώργιος (Μάλλιος), Σιμιτζής Χαράλαμπος (Λαμής), Αγγελής Κωνσταντίνος (Μελέτης), Κατσαράνης Νικόλαος (από τα Καμπιά, γιος του Πάπα-Ελισσαίου), Κουτσούκος Ιωάννης (Μουσουνάκης).
Καθιστός είναι ο Μπασινάς Νικόλαος (Καλαμπόκας).
Σημείωση: Ο Καρλατήρας Αθανάσιος (Μπερμπάτης) έχει γεννηθεί το 1934. Το παιδί στη φωτογραφία δεν ξέρουμε ποιο είναι. 
Αρχείο Αθανασίου Καρλατήρα.





Η φωτογραφία είναι πριν από 40-45 χρόνια
Ο Κωνσταντίνος Καρλατήρας (Μοναχογιός) με τη σύζυγό του Τασία Καρλατήρα, το γένος Γερακίνη (Γεωργιάδη), μπροστά από το σπίτι τους στην Άνω Στενή










Η Παρασκευή Καράγκου, σύζυγος του Κωνσταντίνου Καράγκου και αδελφή της Βασίλως Γιαμά (Παρασκευή της Μπαλές) το γένος Μακρή.
Ο μικρός της φωτογραφίας πρέπει να είναι ο Αντώνης Ντούρμας (Καραμπελιάς).
Το κοριτσάκι δεν το γνωρίζουμε γιατί δεν φαίνεται το κεφάλι του. Υποθέτουμε όμως πως ίσως είναι η Γιαννούλα Κατσανά του Λάμπρου.
Η φωτογραφία είναι σαράντα περίπου ετών.

                                       

        
Η φωτογραφία είναι πριν από 40 και πλέον χρόνια, όταν η εφημερίδα «Εξόρμηση» κάνοντας ένα αφιέρωμα στην Ελληνίδα αγρότισα πέρασε και από τη Στενή, ρωτώντας και φωτογραφίζοντας για τις ανάγκες του ρεπορτάζ
Τη γυναίκα που είναι όρθια δεν μπορέσαμε να την αναγνωρίσουμε.
Οι καθήμενες από αριστερά είναι οι:

Ελισάβετ Σιμιτζή, Ευαγγελία Μακρή (της Ραυτοπούλας) και η Μόρφω Μπεληγιάννη




Πριν από 35 περίπου χρόνια, από εκδρομή στη Βουλγαρία που είχε διοργανώσει το εργοστάσιο «Τσαούσογλου».

Από αριστερά όρθιοι, ο Γιώργος Καρλατήρας (Πασατέμπος), ο Αναστάσιος Σπυριδάκης του Χρήστου, η Μαρία Κορώνη, η Βαγγελιώ Σπυριδάκη-Σιμιτζή και η Σπυριδούλα Βάλβη -Κυράνα. Καθιστοί είναι η Παναγιώτα Ευσταθίου- Κυράνα και η Βαγγελιώ Καρλατήρα-Ζέρβα.
Κώστας Παπαγεωργίου (Παπα-Κώστας, με τη σύζυγο του Ιουλία Παπαγεωργίου-Τσότσου, στη Σκόπελο, το 1973.
(Αρχείο Ιουλίας Παπαγεωργίου-Τσότσου)
Η φωτογραφία είναι περίπου το 1970.
Από αριστερά είναι η Αθανασία Γιαμά, σύζυγος του Προκόπη Γιαμά, η Ελένη Καρλατήρα- Γάτου, σύζυγος του Αθανάσιου Καρλατήρα, η μικρή Ευαγγελία Γιαμά, σύζυγος του Ανέστη Στεφανή και η Ελένη Καμαριώτη, σύζυγος του Αντωνίου Καμαριώτη.

Αρχείο Αθανασίου Καρλατήρα.


Χαρτάκι στην πλατεία του χωριού. Χαράλαμπος Θωμάς (Καλάλας), Δημήτριος Λέων (Κακαράς) Γιάννης Γερακίνης (Καμπάνης). Με την πλάτη γυρισμένη κι τις ζακέτες πρέπει να είναι ο Ανέστης Καραγιάννης και ο Τάσος Κορώνης ( Αμερικάνος). Τους άλλους δεν τους αναγνωρίσαμε.


Αποστόλης Καράγκος

Ο Παπαβαγγέλης Μπαρμπούρης
Απόστολος Γιαλός

Στο καφενείο του Ζήσου.Από αριστερά Γιάννης (Ντούρμας Κεραμδάς).Ντίνος Μπεληγιάννης(Λάρος),Γιώργος Μπεληγιάννης,Σταμάτης Ντουμάνης(Μανταβέλης),Νίκος Κυράνας(Τόμπλας),Σπύρος Τζίνης.

Η Τσάνα του Σίδερη και η Αλέκω Χουλιάρα (Σουρελά)





                                                       







Πρωτομαγιά στη Στενή το 1977. μπροστά από το γραφικό μαγαζί του Λάμπρου Κατσανά. Όλη η πραμάτεια έξω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.