Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΚΟΡΩΝΗΣ

Χαράλαμπος Κορώνης
Στις 3-9-2009 απεβίωσε ο Χαράλαμπος Κορώνη σε ηλικία 64 ετών, στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών όπου ζούσε πολλά χρόνια.
Η κηδεία του έγινε στις 18-9-2009 στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου στην Άνω Στενή.
Ο Χαράλαμπος ΄καταγόταν από τη Στενή και ήταν γιος του Σταύρου Κορώνη και της Σοφίας Παπαναστασίου.
Γεννήθηκε το 1945.
Τη στρατιωτική θητεία του στην αεροπορία την υπηρέτησε σε μικρή ηλικία, πηγαίνοντας εθελοντής για να τελειώσει νωρίτερα τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και μετά από λίγο καιρό μπάρκαρε στα καράβια
Αφού ταξίδεψε αρκετό διάστημα αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη όπου  εργάστηκε  σαν μάγειρας σε Ελληνικά εστιατόρια της πόλης, μέχρι να συνταξιοδοτηθεί.
Ο Χαράλαμπος, ακολουθώντας το ρεύμα εκείνης της εποχής, όπου οι έλληνες έφευγαν για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό, μιας και οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν ήταν οι καλύτερες σ΄ ότι αφορά την εύρεση εργασίας, δεδομένου ότι η εκβιομηχάνιση της χώρας ήταν ακόμη στην αρχή, αναγκάστηκε να φύγει. Πρώτα στα καράβια και μετά στην Αμερική. Όμως η αγάπη του για τον τόπο του, τα αδέλφια του, τους συγγενείς, και τους συμπατριώτες του ήταν μεγάλη.
Τρανή απόδειξη αυτής της αγάπης του ήταν ότι ζήτησε να ταφεί στο χωριό του τη Στενή



ΚΟΡΩΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ



Την 1-5-1995 απεβίωσε ο Χαράλαμπος και στις 5-5-2006 η Μαργαρίτα.
Ο Χαράλαμπος γεννήθηκε το 1923 και ήταν γιος του Ανδρέα Κορώνη και της Παρασκευής Καλαμάρα και η Μαργαρίτα γεννήθηκε το 1918 και ήταν κόρη του Λάμπρου Θάνου και της Βασιλικής.
Παντρεύτηκαν το 1942 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Ανδρέα, τον Λάμπρο, το Θανάση και την Παρασκευή.
Ο Ανδρέας παντρεύτηκε με την Παναγιώτα Τσώκου από τον Πάλιουρα και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Χαράλαμπο και τον Ευάγγελο.
Ο Λάμπρος παντρεύτηκε με την Βασιλική Βλάχου από το Μίστρο και απέκτησαν δύο παιδιά, τη Μαργαρίτα και τον Χαράλαμπο.
Η Παρασκευή παντρεύτηκε τον Ευάγγελο Καρλατήρα από τη Στενή και απέκτησαν δύο παιδιά, την Αναστασία και τον Κωνσταντίνο.
Ο Χαράλαμπος ασχολήθηκε με την Γεωργία, εργάστηκε σαν ρετσινάς και βιομηχανικός εργάτης στην εταιρεία Τσαούσογλου.
Η σύζυγός του Μαργαρίτα ασχολείτο με τα οικιακά και το μεγάλωμα των παιδιών, αλλά παράλληλα ήταν βοηθός και συμπαραστάτης του άνδρα της σε κάθε είδους εργασία ή απασχόληση γεωργική, όπως άλλωστε όλες οι γυναίκες του χωριού εκείνη την εποχή.
Ο Χαράλαμπος ήταν ένας άνθρωπος φιλήσυχος, ευγενικός, εργατικός και καλός οικογενειάρχης Προσπαθούσε να τα έχει με όλους καλά και ήταν αγαπητός από τους συμπατριώτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.