Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΜΠΕΚΟΣ



Αναστασία (Τασούλα) Μπέκου



Στις 9-4-2009 απεβίωσε η Αναστασία Μπέκου σε ηλικία 98 ετών.

Η Τασούλα γεννήθηκε στις 21-8-1911 και είναι κόρη του Χαράλαμπου και της Γιαννούλας Ντουμάνη.

Το 1934 σε ηλικία 23 ετών παντρεύτηκε με τον Χρήστο Μπέκο και απέκτησαν μια κόρη τη Ζωή.

Ο σύζυγός της Χρήστος Μπέκος, απεβίωσε το 1977.

Όλα αυτά τα χρόνια η Τασούλα πάλεψε όσο μπορούσε, εργάστηκε στα χωράφια και κράτησε για αρκετό χρονικό διάστημα το μαγαζί που είχαν ανοίξει μαζί με το σύζυγό της, συντηρούμενη από τη δουλειά της και από την  μικρή σύνταξη που έπαιρνε από το σύσυγό της ο οποίος είχε για αρκετά χρόνια δουλέψει στη Λάρυμνα και για λίγα χρόνια στη ΜΟΜΑ.

Η κόρη της Ζωή, παντρεύτηκε με τον Κώστα Τζανάκο και έφυγαν για το Βέλγιο, όπου απέκτησαν δύο κόρες, την Ευαγγελία (Λίτσα) και τη Χριστίνα.

Η Λίτσα παντρεύτηκε με τον πρώην Αστυνομικό Διευθυντή Ευβοίας Κώστα Γάτο και απέκτησε τέσσερα παιδιά, τον Πάρη, τον Θανάση, το Χρήστο και τον Ορφέα.

Η Χριστίνα παντρεύτηκε με τον Κώστα Βλάχο και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Γιώργο και τον Φίλιππο.

Τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια, η Τασούλα Μπέκου ζούσε με την κόρη της Ζωή, η οποία επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, ύστερα από το θάνατο του συζύγου της Κώστα και έφυγε ευτυχισμένη απ΄ τη ζωή, μιας και στα βαθιά της γεράματα, είχε την τύχει να καμαρώσει και να ζήσει όμορφες στιγμές με την κόρη της τις δυο εγγόνες της και τα έξι δισέγγονά της.





Χρήστος Μπέκος






Ο Χρήστος Μπέκος απεβίωσε στις 9-3-1977, σε ηλικία 67 ετών (είχε γεννηθεί το 1910) και η κηδεία του έγινε στην Άνω Στενή.
Ο Χρήστος Μπέκος, μόνιμος κάτοικος Στενής, ασχολιόταν με γεωργικές εργασίες, αλλά και σ΄αυτόν τον τομέα πρωτοτυπούσε, αφού εξέτρεφε κουνέλια, περιστέρια κλπ., εκτός από τις κλασικές γεωργικές και μικροκτηνοτροφικές ασχολίες των κατοίκων εκείνης της εποχής (μανάρια, κατσίκια, κότες κλπ).
Ήταν χαρούμενος, γελαστός και γλυκομίλητος άνθρωπος, Αγαπητός στους συντοπίτες του, ήσυχος και ήρεμος και συγχρόνως άνθρωπος του γλεντιού και της καλής προαίρεσης.
Το μεγάλο όμως χόμπι του ήταν το κυνήγι και θεωρείτο σαν ο πιο άρτιος σε κυνηγετικό εξοπλισμό και δραστηριότητα. Υπήρξε από τους καλύτερους «κουναβάδες», κυνηγός δηλαδή κουναβιών.
Ο Χρήστος Μπέκος παντρεύτηκε το 1933, με την Αναστασία Ντουμάνη και απέκτησαν μία κόρη, τη ζωή.
                                                                       ➖
 
                             
Η κόρη του Ζωή παντρεύτηκε στις 19-3-1961, τον Τζανάκο Κωνσταντίνο από την Πέτρα Λιβαδειάς και ο 1964 αναχώρησαν για το Βέλγιο (Βρυξέλλες), όπου εργάστηκαν και απέκτησαν δύο κόρες. Τη Λίτσα, που είναι παντρεμένη με τον Κώστα Γάτο και έχει τέσσερα παιδιά, τον Πάρη, το Θανάση, το Χρήστο και τον Ορφέα και τη Χριστίνα, που είναι παντρεμένη με τον Κώστα Βλάχο και έχει δύο παιδιά, το Γιώργο και το Φίλιππο.
Ο Κώστας Τζανάκος απεβίωσε στις 23-3-1987 κι η κηδεία του έγινε στη Στενή.

Η σύζυγός του Ζωή, παρέμεινε άλλα δέκα χρόνια στο Βέλγιο και το 1997 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Στενή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.