Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Σουλτάνης Απόστολος
Ο Σουλτάνης Απόστολος απεβίωσε στις 18-5-2003, σε ηλικία 91 ετών. Επί 91 χρόνια διήγε μια ζωή ήρεμη, αφοσιωμένος στην οικογένειά του και στην εργασία του, αφήνοντας τις άριστες των εντυπώσεων στους συγχωριανούς του, για τον πράο και αγαθό του χαρακτήρα.
Ο Σουλτάνης Γεννήθηκε το 1912. Το 1946 ή 47 παντρεύτηκε με την Κατερίνα Λέων και απέκτησαν μία κόρη, τη Γεωργία.
Όμως η σύζυγός του απεβίωσε το 1958 και έτσι ο Απόστολος ανέλαβε και την ευθύνη  εξ ολοκλήρου να αναθρέψει και να μεγαλώσει την κόρη του. Ήταν μια δύσκολη αποστολή, που ευτυχώς τον βοήθησε πολύ η πεθερά του, πιο γνωστή σαν «Η Καρυστινιά».
Η κόρη του Γεωργία, σήμερα γιαγιά κι αυτή, έχει παντρευτεί τον Κωνσταντίνο Σαράπη και έχει αποκτήσει δύο κόρες που είναι παντρεμένες.
α) Την Αγγελική Σαράπη-Καρκαντελίδη (οικιακά) και β) Την Κατερίνα Σαράπη-Σαμπάνη (αισθητικός).
- Έτσι ο Απόστολος Σουλτάνης ήταν πατέρας ενός παιδιού, παππούς δύο εγγονιών και προπάππος τεσσάρων δισέγγονων.
Αγαπούσε πολύ και ασχολιόταν με τα θρησκευτικά και εκκλησιαστικά πράγματα. Μάλιστα για αρκετά χρόνια είχε διατελέσει εκκλησιαστικός επίτροπος στην εκκλησία της Κάτω Στενής. Παρών στις εκκλησίες και στα εξωκλήσια και σε κάθε μορφής εκκλησιαστική εκδήλωση, είχε αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου του στην υπηρεσία του Θεού, πράγμα που είχε σαν συνέπεια και την ανάλογη συμπεριφορά του στον τρόπο ζωής και σκέψης του.

Γι αυτό και ο Θεός τον αξίωσε να ζήσει 91 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.